Docenten

Iris Veltman

Mijn permacultuur-carrière begon met de studie Milieukunde. Ik raakte enthousiast voor duurzaamheid, kringloopsluiting, ecologie, water en bodem. Na mijn afstuderen werkte ik in eerste instantie als procestechnoloog en onderzocht ik composteren en waterzuivering. Thuis kwam permacultuur op mijn pad. Dít is wat ik zoek, dacht ik. Het bracht alles samen wat ik dusver had geleerd. Ik ging onderzoeken en experimenteren en maakte uiteindelijk in 2014 de switch naar mijn eigen groene bedrijf. Nu ontwerp ik tuinen, schrijf voor magazines en websites, houd een blog bij en geef lezingen. Deel de kennis, daar geloof ik in. Zo werken we samen aan verbetering.

Corina Busman

Als kind plukte ik graag rozenblaadjes en maakte er rozenwater van. Als moeder (ik heb 4 kinderen) bezocht ik vaak de natuur omdat het daar zo lekker rustig was. Hoe vaker ik in de natuur was, hoe meer ik het gevoel kreeg iets te willen doen met de natuur. Lekker doen, iets maken van de krachten van de natuur en dat inzetten voor mijn gezondheid.

Een reeks studies volgden. Eerst uit pure interesse voor mijn eigen verbinding met de natuur en gezondheid, later voelde ik meer drang om die “oeroude kennis” ook te willen delen, omdat het mij veel goeds heeft gebracht. Ik begon met een online kruidenopleiding, na afronding smaakte dat naar de herboristenopleiding & signatuurleer bij Het Kruidenrijk.

Jelle Fekkes

Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer. Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.

Rutger Spoelstra

Ik ben architect, permacultuur ontwerper en docent en ontwerp onder andere permacultuur tuinen, natuurspeelterreinen en voedselbossen. Het liefst ontwerp ik samen met de natuur en – als het mogelijk is – samen met de gebruikers. Ook help ik graag mee met het aanleggen van mijn ontwerpen.
Naast het ontwerpen geeft ik lezingen, workshops en cursussen, onder meer voor Stichting Groenkracht in Delft, de TU Delft en Eetbaar Park in Den Haag. En ik schrijf artikelen voor het Permacultuur Magazine.